Myhrers sköna seger

Så fick vi då till slut en seger i årets världscup. På tiden alltså. Rent otroligt att Sverige med alla duktiga åkare på både dam och herrsidan i de alpina disciplinerna inte lyckats vinna en enda gång i vinter.

Tack och lov att André Myhrer lyckades hålla nerverna under kontroll och ta hem segern i gamla svenskbacken i Kranska Gora idag genom ett fantomåk i andra.

Myhrer hade snabbaste tiden efter första åket, och med Jens Byggmark på tredje plats — samtidigt som Kostelic inte var på G och den österrikiska råttan hade grenslat — så var jag nog inte ensam om att ta ut segern i förkott till gamla Sverige.

Men det visade sig bli svårare än man hade kunnat förutse i andra åket för dem i ledning, mest pga de allt sämre åkförhållandena. Markus Larsson fick dock till ett superåk från sin blygsamma startpostion — snabbaste åket av alla i andra — och slutade pga detta som femma. Suveränt åkt av honom mao. Han är nu klar för Schladming.

Men idag var det segern vi var ute efter, och vi hade ett gyllene tillfälle som inte lär återkomma på ett bra tag. Endast nerverna kunde nu ställa till det för oss. Tyvärr så höll det inte för Byggis, som körde bort segerchansen.

Men vad gjorde det när Myhrer höll sig kool som en filbunke och körde ned som suverän etta! Sicket race.

En fantastisk prestation av honom mao. Att följa de två sista svenskarnas åk var f.ö. svettigt värre. Det var länge sedan jag var så himla nervös som då, speciellt när Myhrer åkte. Det hade varit grymt för honom att missa ännu en seger.

Men nu vann den gode André och har pga detta tom chansen att ta hem hela Slalomcupen, något som avgörs i Schladming nästa vecka. Med lite tur så kör råttan ut även där. Hoppas.

Lämna en kommentar